Geef me de ruimte

Het gras is echt groener … aan onze Brunokant!

Bruno, Brugge-Noord, ligt in het landelijke dorpje Dudzele op amper 6 km van onze provinciehoofdstad Brugge en op 6 km van de Noordzeekust. De school ligt in een oase van groen, midden de weiden.
We beschikken over 2 ruime speelplaatsen waar de kinderen mogen basketten, skeeleren, steppen, rolschaatsen …

Achter de school ligt onze speelweide van ruim 2000 m² waar de kinderen bij droog weer kunnen spelen, voetballen, baseballen en ravotten op het gras, in de bomen en in de zandbak. Ze kunnen kampen bouwen in het bosje en de struiken en hun fantasie de vrije loop laten tijdens hun spel.

Bij slecht weer spelen ze in de sportzaal of in het speelzaaltje naast onze knusse refter. De grotere kinderen trotseren het weer of doen rustige spelletjes, lezen, computeren of schaken in de klassen.  Sommige kinderen verkiezen zelfs door te werken aan hun projecten in het computerlokaal met zijn 20 supersnelle computers met internetverbinding.

Geef me de ruimte, letterlijk!

Kinderen hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen, om te leren, om zichzelf te vinden in de drukte van onze hedendaagse wereld. De ruimte om nog kind te kunnen zijn. In de Brugge-Noord nemen we dat ter harte.
Geef me de ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk.
Al onze groepen beschikken over ruime klassen met een gemiddelde oppervlakte van 110 m².

Geef me de ruimte, figuurlijk!

Kinderen binnen een duidelijke structuur de ruimte geven om hun eigen mogelijkheden en grenzen te ontdekken is een hele mooie doelstelling. Daarom bouwen we onze school verder uit volgens een heel duidelijke visie.
Zelfstandigheid, samenwerken en vrijheid in verbondenheid zijn de 3 pijlers van ons opvoedingsmodel.

Bruno biedt de kinderen de mogelijkheden om te ontplooien. We leren ze kiezen en bewust omgaan met de gevolgen van hun keuzes.  Vrijheid wordt altijd gekoppeld aan door verbondenheid gestuurde verantwoordelijkheid. Zo proberen we onze kinderen op te voeden tot zelfstandige maar sociale mede-mensen.