De muze is overal

In Brugge-Noord wordt veel aandacht besteed aan de CREATIEVE OPVOEDING van de kinderen.

We geloven vast dat een kind de vrijheid moet krijgen om zich creatief te kunnen uiten. Daarom scheppen we ook de nodige ruimte en bieden we ook verschillende technieken aan.

Explo

Naast de wekelijkse knutselactiviteiten komen ze via de EXPLORATIE in contact met minder gekende domeinen zoals mandenvlechten, muziek componeren, hoorspelen maken, dieren verzorgen …

Forum

In ons FORUM dat elke week doorgaat, leren de kinderen hun creatieve vaardigheden aan de andere kinderen voor te stellen. Eén maal per maand worden dan de ouders, grootouders, vrienden … uitgenodigd op een open forum.

Musical

Tijdens onze jaarlijkse MUSICAL, tevens hét klassendoorbrekend schoolproject, worden alle verworven vaardigheden gebundeld en naar de “buitenwereld” getoond. Naast 2 schoolvoorstellingen, geven de kinderen ook een benefietvoorstelling (belangeloos inzetten voor anderen geeft een onbeschrijfelijke voldoening) en een oudervoorstelling.
Een link naar onze musicalwebsite vind je hier!

Muziekklas

Het oudercomité investeerde eind juni 2007 een aanzienlijk bedrag in het aankopen van een ORFF-instrumentarium en midden 2008 in enkele stellen boomwackers. In een SPECIAAL INGERICHTE MUZIEKKLAS zetten alle kinderen van de school hun eerste stappen in de wondere wereld der muziek en leren ze spelenderwijs noten en harmoniën.
Daarbij leren de kinderen, die interesse hebben, in de 3de graad bij Wim op de ukelele spelen.

Kriebels en pop-up@school

Tijdens KRIEBELS en de POP-UP@SCHOOL verwelkomen we de lente en tonen we dat we als school geen winterslaap houden maar keihard doorwerken aan de creatieve ontplooiing van onze snuiters, de kunstenaars van het hart!