Project Description

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Het herfstfeest

Het herfstfeest vieren we met alle kinderen, ouders, grootouders, familieleden en vrienden. We zitten gezellig samen aan een heerlijk buffet.
We vieren het einde van de zomer en de start van het nieuwe schooljaar.
Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de andere ouders en met het team.

Sinterklaas

Sinterklaas komt eind november naar de school.
Elke jaar nodigden we hem uit in de klassen.
We verkiezen geen groot spektakel waar de kleintjes (kleuter en 1&2) op afstand zitten te kijken. Maar we kiezen voor een gezellig onderonsje waar de kinderen aan de Sint honderduit vragen kunnen stellen, hun werkjes tonen, luisteren naar het spannende verhaal van de Sint, liedjes zingen, pakjes opendoen …
Nadien komt de Sint dan bij de grote kinderen om op een ludieke manier orde op zaken stellen samen met zijn vriend Piet.

De kerstmusical

Tijdens onze jaarlijkse musical, tevens hét klassendoorbrekend schoolproject, worden alle verworven vaardigheden gebundeld en naar de “buitenwereld” getoond. Naast 2 schoolvoorstellingen, geven de kinderen ook een benefietvoorstelling (belangeloos inzetten voor anderen geeft een onbeschrijfelijke voldoening) en een oudervoorstelling.
Een link naar onze musicalwebsite vind je hier!

Carnaval

Ieder jaar kijken onze zesdelingen uit naar het carnavalfeest. De traditie wil nu eenmaal dat zij het feest mogen organiseren. Dit doen ze jaar na jaar met heel veel inzet en ongebreidelde fantasie. Ze voorzien een gevarieerd programma met muziek, dans, spel en een gastoptreden van een bekende (geïmiteerde) artiest of band.

Kriebels

Tijdens Kriebels verwelkomen we de lente en tonen we dat we als school geen winterslaap houden maar keihard doorwerken aan de creatieve ontplooiing van onze snuiters, de kustenaars van het hart!
De kinderen brengen lentenummers en zingen en dansen in groep of alleen begeleid door de gitaar, orff-instrumenten of de ukulele’s.
Tussendoor kan je genieten van allerlei hapjes aan onze smulkraampjes! Natuurlijk is de taarttafel altijd weer overvloedig gevuld door de papa’s en mama’s.

Afsluiter in Merkenveld

Elk jaar sluiten we het schooljaar gezamenlijk af met alle kinderen van de school op het scoutsdomein “Merkenveld” waar we al meer dan 20 jaar op bosklassen gaan.
De voorlaatste dag vertrekken de lagere klassen met pak en zak om alles in gereedheid te brengen voor de snuiters (kleuters) die de dag nadien op de laatste dag van het schooljaar de groten achterna komen.
Elk jaar weer is het een groots, gezellig, spannend afsluitfeest voor al onze bijtjes!
De laatste middag worden alle ouders verwacht om 14.00 uur voor een vakantiedrink, de uitreiking van de diploma’s van de 6de klassers en een na-praatje in de kampvuurkring van het domein.