Project Description

Het gras is echt groener … aan onze Brunokant!

De Bijenkorf ligt in het landelijke dorpje Dudzele op amper 6 km van onze provinciehoofdstad Brugge en op 6 km van de Noordzeekust. De school ligt in een oase van groen, midden de weiden.
We beschikken over 2 ruime speelplaatsen waar de kinderen mogen basketten, skeeleren, steppen, rolschaatsen, waveboarden …

Achter de school ligt onze speelweide van ruim 2000 m² waar de kinderen bij droog weer kunnen spelen, voetballen, baseballen en ravotten op het gras, in de bomen en in de zandbak. Ze kunnen kampen bouwen in het bosje en de struiken en hun fantasie de vrije loop laten tijdens hun spel.

Bij slecht weer spelen ze in de sportzaal of in de gezellige ruimte van de opvang. De grotere kinderen trotseren het weer of doen rustige spelletjes, lezen, computeren of schaken in de klassen.  Sommige kinderen verkiezen zelfs door te werken aan hun projecten in de klas waar ze elk beschikken over een chromebook.

Door de covidmaatregelen blijven de kinderen op de speelplaats of in de weide en mogen de grote kinderen nu eventjes niet meer in de klas over de middag …