Project Description

In De Bijenkorf wordt veel aandacht besteed aan de CREATIEVE OPVOEDING van de kinderen.

We geloven vast dat een kind de vrijheid moet krijgen om zich creatief te kunnen uiten. Daarom scheppen we ook de nodige ruimte en bieden we ook verschillende technieken aan.

Explo

Naast de wekelijkse knutselactiviteiten komen ze via de EXPLORATIE in contact met minder gekende domeinen zoals mandenvlechten, muziek componeren, hoorspelen maken, dieren verzorgen … afhankelijk van het aanbod.

Forum

In ons FORUM dat elke week doorgaat, leren de kinderen hun creatieve vaardigheden aan de andere kinderen voor te stellen. Eenmaal per maand worden ouders, grootouders en andere familieleden uitgenodigd op het open forum.

Musical

Tijdens onze jaarlijkse MUSICAL, tevens hét klassendoorbrekend schoolproject, worden alle verworven vaardigheden gebundeld en naar de “buitenwereld” getoond. Naast 2 schoolvoorstellingen, geven de kinderen ook een benefietvoorstelling (belangeloos inzetten voor anderen geeft een onbeschrijfelijke voldoening) en een oudervoorstelling.
Een link naar onze musicalwebsite vind je hier!

Dansen in de school

Al onze leerkrachten hebben meerdere dansstages gevolgd bij Danskant (vroegere volksdanscentrale). Er wordt dan ook met regelmaat gedanst in de verschillende klassen. We dansen de wereld rond met de kinderen.

Muziek in de klas

Het oudercomité investeerde een aanzienlijk bedrag in het aankopen van een ORFF-instrumentarium en andere instrumenten. In De Bijenkorf zetten alle kinderen van de school hun eerste stappen in de wondere wereld der muziek en leren ze spelenderwijs noten en harmoniën. Dit tonen ze aan elkaar en de hele school op de wekelijkse forums.
Daarbij leren de kinderen, die interesse hebben, in de 3de graad bij Wim op ukelele, banjolele of gitaar spelen en de eerste kennismaking met de cahun, de piano, de accordeon, de basgitaar en de banjo.
Sommige klassen uit de derde graad slaagden er zelfs in om een heuse klasband op te richten en gaven tal van optredens.

Kriebels

Tijdens KRIEBELS  verwelkomen we de lente en tonen we dat we als school geen winterslaap houden maar keihard doorwerken aan de creatieve ontplooiing van onze snuiters, de kunstenaars van het hart!