Langs deze weg vertellen we jullie heel graag de visie en uitgangspunten van onze kleuterwerking.
Een werking die gebaseerd is op twee grote peilers.
Enerzijds het zorgen voor een veilige warme, familiaal nestje voor onze kleuters. Het koesteren van onze kleintjes.
Anderzijds de openheid en ruimte creëren voor hun ontwikkelings- en ontdekkingsdrang, het kunnen kleuteren. Ze zijn klein, maar niet te onderschatten! We vinden het heerlijk om te vertrekken vanuit hun ervaringen en hun zijn. En de daarbij horende grenzeloze verkenningsdrang! Hun “sky” is onze “limit”.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

We geven kinderen ontwikkelings- en bewegingsruimte. Onze kinderen hebben letterlijk heel veel plaats om al doende te leren bewegen in een ruimte in contact met anderen.
De inrichting van de klasruimte is in ontwikkeling. Ook hier proberen we om alles zo gezellig en huiselijk mogelijk te maken.
We houden van natuurlijke rustige materialen. We lopen een traject om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken in onze kleuterklaswerking, hout, riet … We kiezen steeds meer voor materialen die de fantasie prikkelen en stimuleren.
Onze klasinrichting is ook gericht op het zelfstandig kunnen werken van de kinderen. Op jonge leeftijd leren ze zelf taakjes plannen.

Kleuters houden van vaste rituelen, we starten elke dag op dezelfde manier en eindigen ook weer op onze eigen, vertrouwde manier.
De praatronde is één van onze vaste rituelen. Zelfs de hele kleintjes leren om te vertellen hoe ze zich voelen, waar ze mee bezig zijn en leren luisteren naar elkaar.

Samen leven is … samen gezellig eten rond de tafel.
We koken heel graag samen: soep, een taartje bakken …
Het liefst werken we met seizoenproducten.

In onze school wordt veel muziek gemaakt, de kleuters genieten hier heel hard van.

Onze school rust in het groen. Vooral de weide is de plaats waar kleuters het meest vanuit zichzelf op ontdekking gaan met de natuurlijke materialen die ze er zelf ontdekken. Het buiten spelen en leren zorgt voor de gezondheid van kinderen en hun fysieke ontwikkeling. Het stimuleert hun leervermogen en hun concentratie en we werken aan duurzaamheid.
Het team van de school haalde expertise binnen de Waltkindergartenwerking in Duitsland.
In de toekomst willen we deze ruimte graag nog meer betrekken in de dagelijkse kleuterwerking.

Zin in meer? Maak een afspraak om even op te komen kennismaken met onze kleuterwerking en uiteraard ook de werking van de hele school!